• دوشنبه / ۱۶ فروردین ۱۴۰۰ / ۱۱:۱۸
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1400011606939
  • خبرنگار : 50310

دوقلوزایی ۲۳ درصد گوسفندان لُری

دوقلوزایی ۲۳ درصد گوسفندان لُری

ایسنا/لرستان یک عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: وزن بره متولد شده نژاد لُری در هنگام تولد ۳.۵ کیلوگرم بوده و میانگین وزن پشم گوسفند لری ۱.۸ کیلوگرم و درصد دوقلوزائی در این نژاد ۲۳ درصد است.

میرحسن بیرانوند در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: تولید گوشت یکی‌از مهم‌ترین عوامل تعیین کننده سود اقتصادی پرورش گوسفند در ایران است.

وی ادامه داد: گوسفند لُری یکی‌از نژادهای متوسط چثه کشور است که عمدتاً در لرستان پرورش می یابد و یکی‌از نژادهای مستعد برای پرواربندی است.

بیرانوند عنوان کرد: با برآورد پارامترهای ژنتیکی و انجام برنامه‌ای اصلاح‌نژادی و مدیریتی در این نژاد می‌توان وضعیت ژنتیکی این نژاد را بهبود بخشید.

این عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان بیان کرد: یکی‌از نژادهای گوسفندان ایرانی، نژاد گوسفند لُری است.

وی ادامه داد: نژاد این گوسفند گوشتی- شیری است، یعنی هم گوشت و هم شیر آن برای فروش سودآور است و عموم بدن سفید متمایل به کرم و رنگ سر و صورت خرمایی، سیاه و بور است.

بیرانوند افزود: خاستگاه و محل پرورش این گوسفند در لرستان در اطراف بروجرد، خرم‌آباد و الیگودرز بوده و جمعیت این نژاد تقریباً ۲۰۰۰ رأس است که در مناطق مختلف استان پراکنده‌اند.

این عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان عنوان کرد: در نژاد گوسفند لری سر نسبتأ بزرگ و پیشانی برجسته بوده و برجستگی کمی روی بینی دیده می‌شود.

وی تصریح کرد: وزن بره متولد شده نژاد لُری در هنگام تولد ۳.۵ کیلوگرم بوده و میانگین وزن پشم گوسفند لری ۱.۸ کیلوگرم و درصد دوقلوزائی در این نژاد ۲۳ درصد است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.