• یکشنبه / ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۶:۱۵
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1400022618437
  • خبرنگار : 50041

ضرورت توجه شالیکاران گیلان به تولید مکانیزه برنج  

ضرورت توجه شالیکاران گیلان به تولید مکانیزه برنج  

ایسنا/گیلان مدیر زارعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: توجه شالیکاران استان در استفاده از مکانیزاسیون برای کاشت و برداشت ضرورت دارد.

ابراهیم اکبرزاده در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امسال با توجه به شرایط مساعد آب و هوایی در هنگام خزانه‌گیری و مدیریت آب، فعالیت نشاء کاری در این استان رضایت بخش است، گفت: بخشی از نشاکاری اراضی شالیزاری گیلان به روش مکانیزه و بخشی هم به روش سنتی انجام و پیش بینی می‌شود که ۱۷۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری این استان به روش مکانیزه کشت شود.

وی با اشاره به ضرورت توجه شالیکاران در استفاده از مکانیزاسیون برای کاشت و برداشت برنج افزود: استفاده از دستگاه‌های نشاکاری و برداشت برنج برای کشاورزان مقرون به صرفه است ضمن اینکه با بهره‌گیری از مکانیزاسیون هزینه‌های تولید برنج نیز کاهش می‌یابد.

مدیر زارعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان ادامه داد: ۱۷۱ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان گیلان در داخل شبکه از آب سدسفید رود و بقیه خارج از شبکه از آب رودخانه ها، آب بندان‌ها و چاه‌ها بهره‌مند هستند.

وی از شالیکاران خواست تا در فرصت باقیمانده "پایان اردیبهشت" نسبت به نشاء اراضی شالیزاری شان اقدام کنند.

به گزارش ایسنا، گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می‌آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.

بیش از ۳۱۷ هزار بهره بردار بخش شالیکاری گیلان همه ساله برای کاشت برنج اقدام می‌کنند. به طور معمول  ابتدا در فصل زمستان دو نوبت زمین های شالیزاری را همزمان با بارش های زمستانه شخم می‌زنند تا هم زمینه نفوذ آب به خاک را فراهم آورند و هم نسل آفات باقیمانده در پوشش گیاهی نابود شود. شخم زمستانه در کاهش میزان نیاز شالیزارها به آب در فصل کاشت و داشت نقش مهمی دارد.

پس از آن در نیمه اول فروردین ماه، خزانه گیری نشاء برنج آغاز می شود و از نیمه دوم فروردین تا پایان نیمه اول اردیبهشت ماه، نشاء برنج دستی یا مکانیزه به زمینی که از قبل با تیلر آماده و سپس آب تخت شده، منتقل می شود.

از نیمه دوم اردیبهشت ماه تا اواسط نیمه اول تیرماه نیز فصل داشت برنج است که در این مدت، وجین و مراقبت های گیاهی انجام می شود. از اواخر نیمه دوم تیر تا پایان شهریورماه نیز به تناسب جدول زمان کاشت، فصل برداشت برنج در استان گیلان است.

این عملیات بسته به شرایط آب و هوایی از لحاظ زمانی گاهی زودتر یا دیرتر انجام می گیرد.

ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم‌ های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم‌های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می‌شود، بیشترین رقم‌ های کشت شده برنج در این استان، رقم‌های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می‌شود.

بیشترین اراضی شالیکاری گیلان در شهرستان‌های رشت و صومعه سرا واقع است. سال گذشته ۱۶۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان گیلان به روش مکانیزه کشت شد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.