اسماعیل مجللی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه فارغالتحصیل رشته ادبیات نمایشی هستم و دو پایان نامه در مقطع لیسانس و فوق لیسانس با موضوع تعزیه را ارائه کردهام، افزود: در ۳۱ استان کشور و تک تک استانها به اجرای تعزیه پرداختهام و این کتاب را طی هفت سال در ۱۲۰۰ صفحه سال ۱۳۹۷ به چاپ رساندم که مورد استقبال دانشجویان و علاقمندان به هنر مقدس شبیهخوانی قرار گرفته بود.
وی اظهار کرد: در بحث اجرای تعزیه به شکل علمی و آکادمیک در رشتههای نمایشی و ادبیات مرتبط با اجرای تعزیه شهر مقاله ای به نگارش درآوردهام و در مجلات ماهان علمی کشور به چاپ رساندهام.
این نویسنده با بیان اینکه این کتاب در ۱۰۰ نسخه گردآوری شده است، گفت: واگذاری اجرای تعزیه به دوایر دولتی و دانشگاهها را نیز در پرونده خودم دارم و در برخی از برنامههای مختلف تلویزیونی و رادیویی به عنوان کارشناس تعزیه حضور داشتهام.
وی ادامه داد: در بسیاری از استانها و کارگاههای آموزشی در مورد هنر سخنرانی داشتهام و در بسیاری از سکولارها نیز به عنوان داور حضور پیدا کردهام و به داوری نسخههای تعزیه و اجرای تعزیه در برخی از استانها پرداختهام.
مجللی در ادامه به چاپ کتاب دیگری به نام «مجلسنامه غم» اشاره و بیان کرد: این کتاب به بررسی تاریخچه تعزیه در استان همدان می پردازد و از مجموعه دانشنامه استان همدان است که در حوزه هنری استان به چاپ رسیده و در آستانه ماه محرم هدیهای بود که از طرف حوزه هنری استان به مردم عزیز و حسین دوست همدان ارائه شد.
این نویسنده اعلام کرد: همدان دو نوع تعزیه دارد که یکی به زبان فارسی و دیگری به زبان ترکی اجرا میشود که در این کتاب به هر دو نوع تعزیه پرداخته شده است.
وی اضافه کرد: حتی با پرداختن به نقش زنان در قرن نوزدهم که در شکلگیری تعزیه نقش مهمی داشتند، این اثر را به عنوان یک اثر ملی و بومی تبدیل کرده و فقط مختص به شهر همدان نیست.
مجللی توضیح داد: در انتهای کتاب سه مجلس ذکر شده است که یکی از آنها از نسخههای تکیه دولت که تاکنون اجرا نشده شامل عناوینی چون مجلس تعزیه اسلام آوردن ابوذر مجلس، تعزیه عزاداری موسی و زن هندو بوده که به زبان فارسی است، دومین مجلس تعزیه ترکی است که مرکز تعزیه روز عاشورا و مجلس شهادت امام رضا(ع) بوده و توسط حسین علی معصومی اجرا شده که این نسخه از نسخههای درگزین همدان محسوب می شود و در این کتاب به چاپ رسیده است.
وی با بیان اینکه بخشی از این کتاب به معرفی تعزیه خوانی و شبیه خوانان ترک زبان و فارسی زبان خود استان همدان پرداخته است، گفت: گروههای مختلفی در سطح استان همدان مشغول به فعالیت هستند.
این نویسنده کتاب تاریخی تعزیه در پایان بیان کرد: کتاب دو فصل دارد که فصل اول شامل اطلاعات بحث تعزیه و فصل دوم نسخههای پنجگانه از تعزیههایی است که زیرنظر کارشناس مذهبی این اثر حجتالاسلام رشیدی مورد بررسی قرار گرفت و به چاپ رسید.
انتهای پیام
نظرات