• سه‌شنبه / ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۶:۱۴
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 99062519382
  • خبرنگار : 30054

حقایقی جالب در مورد خرما، یکی از ارزشمندترین محصولات صادراتی ایران

حقایقی جالب در مورد خرما، یکی از ارزشمندترین محصولات صادراتی ایران

خاورمیانه منطقه‌ی رمزآلودیست که همواره شاهد جنگ‌های مختلف بر سر منابع منحصر بفرد خود بین قدرت‌های جهانی بوده است.

به گزارش ایسنا، بنابراعلام پتروکهکشان، یکی از مهمترین جاذبه‌های این منطقه، تنوع میوه‌های ویژه‌ایست که بر پایه شرایط اقلیمی و آب و هوایی منطقه خاورمیانه با کیفیت بالا عرضه می‌شود.

خرما یکی از این گونه‌های بسیار مغزی و خوشمزه محسوب می‌شود که از زمان‌های باستان در رژیم غذایی انسان جایگاه ویژه‌ای داشته است. بر اساس مستندات بجا مانده روی کتیبه‌های باستانی، کشت اولین درخت خرما به حدود ۵۰۰۰ سال گذشته باز می‌گردد.

این گیاه تک لپه‌ای و گرمسیری از تیره نخل است که هسته‌ای سخت، پوست نازک و طعمی شیرین دارد و بصورت خوشه‌ای آویزان می‌شود. خرما با نام علمی Phoenix dactylifera در منطقه خاورمیانه تولید می‌شود و مصر با بیش از ۱۳۰۰ تن خرما در سال رکورد دار تولید این محصول در جهان است.

کشورهای ایران، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و الجزیره به ترتیب از جمله تولیدکنندگان خرما در جهان محسوب می‌شود.

از نکات جالب توجه در تولید خرما بعنوان معدود گیاهان مقاوم در شرایط کویری میزان آب مصرفی آن می‌باشد. تولید هر کیلوگرم خرما به ۲ مترمکعب آب نیاز دارد که بطور متوسط نسبت به سایر گیاهان خشک میزان قابل توجهی است.

از راهکارهای علمی برای حفظ رطوبت کافی این گیاه، حفر گودال هایی در اطراف درخت است تا ریشه از آب کافی بهره‌مند گردد.

زمان برداشت محصول خرما بنا به شرایط اقلیمی در کشورهای مختلف متفاوت است. اما در بسیاری مناطق از ماه تیر آغاز و تا اوایل پاییز ادامه دارد. محصول خرما در انواع مختلف با رنگ زرد و قهوه ای و میزان تر، خشک و نیمه خشک بودن تولید و در سراسر دنیا عرضه می‌شود.

متداول‌ترین نوع خرما در بازارهای جهانی شامل خرمای مضافتی، ربی، پیارم، لولو یا آلویی، کلوته، کبکاب، شاهانی، زاهدی و سایر است که به دلیل سرشار بودن از پلی‌فنول، با آنتی‌اکسیدان خود، بدن را در مقابل التهاب‌ محافظت می‌کند.

در بسیاری از فرهنگ‌ها خرما جایگزین بسیار مناسبی برای سایر شیرین‌کننده‌ها محسوب می‌شود. دارا بودن مواد مغذی نظیر ویتامین ب۶، آهن و فیبر باعث می‌شود روزانه خوردن یک چهارم خرما، ۱۲ درصد از نیاز فیبر بدن انسان را تامین نماید.

پتاسیم موجود در خرما برای سلامت قلب ضروری است و به ساخت عضلات و پروتئین در بدن کمک می‌کند. از سایر ترکیبات موجود در خرما به ۲۵% ساکاروز، ۵۰% گلوکز، آلبومین، پکتین و آب می‌توان اشاره کرد که با داشتن ویتامین‌های گروه آ، ب، سی، ای و مواد معدنی و کربوهیدرات که بیشترین میزان کالری را در خرما به خود اختصاص داده این محصول در وعده‌های غذایی جایگزین مناسب شیرین‌کننده‌ها محسوب می‌شود.

برند اینفینیتی ناتز ضمن تلاش برای افزایش آگاهی عمومی با فرآهم آوردن اطلاعات جامع و دقیق علمی سال‌های زیادی در امر صادرات خرما و سایر انواع میوه‌ها تجربه کسب کرده است. برای اطلاعات بیشتر و مشاهده سایر ویدئوهای علمی در این حوزه به سایت Infinity Nuts مراجعه فرمایید.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.