• سه‌شنبه / ۹ دی ۱۳۹۹ / ۱۶:۴۵
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 99100906954
  • خبرنگار : 50028

آیا شواهدی برای وخیم‌تر شدن بیماری دیابتی‌ها در اثر ابتلا به کرونا وجود دارد؟

آیا شواهدی برای وخیم‌تر شدن بیماری دیابتی‌ها در اثر ابتلا به کرونا وجود دارد؟

ایسنا/خراسان جنوبی یک فوق تخصص غدد در خراسان جنوبی گفت: ممکن است افرادی که استعداد ابتلا به دیابت دارند، در طی بیماری کرونا دچار افرایش قند شوند و یا حتی بیمارانی بوده‌اند که سابقه دیابت نداشته‌اند، اما در طی بیماری کرونا دچار افزایش قند خون شده‌اند، در این رابطه بحث‌هایی وجود دارد که شاید ویروس کرونا به گیرنده‌هایی روی پانکراس حمله می‌کند و باعث افزایش قند خون می‌شود.

مریم رضایی، امروز سه شنبه 9 دی به خبرنگاران گفت: دیابت یک بیماری مزمن و غیر واگیر است. افزایش مزمن قند باعث کاهش قدرت سیستم ایمنی می‌شود که می‌تواند نه تنها در کووید ۱۹ بلکه در همه بیماری‌های عفونی مشکلاتی را به وجود آورد.

به گزارش ایسنا، وی افزود: در مطالعات متعددی که در کشورهای مختلف از جمله چین انجام شد، دیابت یکی از ریسک فاکتورهای مهمی است که باعث افزایش عوارض و  مرگ و میر می‌شود.

فوق تخصص غدد در خصوص اقداماتی که افراد دیابتی قبل از مبتلا شدن به کرونا باید انجام دهند، بیان کرد: افراد دیابتی باید  قند خود را در محدوده نرمال و کنترل شده  قرار دهند.  

رضایی بیان کرد: این افراد اگر قندشان کنترل شده باشد، در صورت ابتلا به بیماری، شدت بیماریشان کمتر خواهد بود، افراد دیابتی باید قرنطینه و پیروی از پروتکل‌های بهداشتی و دستورات پزشکی را رعایت کنند.

وی با بیان اینکه این افراد اگر امکان ویزیت  تلفنی یا تصویری وجود دارد می‌توانند با پزشکشان در ارتباط باشند، افزود: بعضی از بیماران بنا به تشخیص پزشک ممکن است نیاز به بستری داشته باشند، اما اگر فرد دیابتی طبق نظر پزشک نیاز به بستری در بیمارستان نداشته باشد و لازم است در منزل بماند، اصولی را باید در طی درمان رعایت کند.

فوق تخصص غدد ادامه داد: چک مکرر قند خون انجام شود( بخصوص افرادی که انسولین میزنند) بیمار  به هیچ وجه انسولین را قطع نکند، این افراد باید توجه داشته باشند ممکن است در زمان بیماری نیاز به انسولین بیشتر یا کمتری پیدا بکنند که بر اساس قندهایی که در منزل چک می‌کنند، مقدار انسولین با  نظر پزشک تنظیم می‌شود.

رضایی ادامه داد: به عنوان مثال افرادی که مکررا دچار استفراغ و اسهال هستند یا اینکه اصلا اشتها و میلی به خوردن ندارند و میزان غذای آنها بسیار پایین آمده، با توجه به قند هایی که چک می‌کنند، انسولین آنها ممکن است کم شود.

وی افزود: این افراد باید از کم آب شدن بدن جلوگیری کنند و به صورت مکرر و در هر ساعت مایعات بدون شکر یا آب بنوشند، اگر این افراد اشتها ندارند توصیه می‌شود ۱۵ گرم کربوهیدرات هر یک ساعت یا ۴۵ گرم کربوهیدرات هر ۳ یا ۴ ساعت میل کنند که تمام اینها براساس قندهایی که در منزل چک می‌کنند، تنظیم شود.

این فوق تخصص غدد افزود: بیماران دیابت نوع ۱ اگر قند خون آنها بالا باشد ممکن است نیاز شود هر ۴ ساعت کتون ادرار خود را چک کنند، به وفور می‌بینیم افراد دیابتی در ایام بیماری با توجه به اینکه اشتها ندارند انسولین یا داروی خود را قطع می‌کنند که نظم قند خون آنها به هم میریزد.

وی خاطرنشان کرد: ممکن است افرادی که استعداد ابتلا به دیابت دارند، در طی بیماری کرونا دچار افرایش قند شوند و یا حتی بیمارانی بوده‌اند که سابقه دیابت نداشته‌اند، اما در طی بیماری کرونا دچار افزایش قند خون شده‌اند، در این رابطه بحث‌هایی وجود دارد که شاید ویروس کرونا به گیرنده‌هایی روی پانکراس حمله می‌کند و باعث افزایش قند خون می‌شود.

این فوق تخصص غدد با بیان اینکه همچنین  بیماران کرونا ممکن است تحت درمان  با  کورتون  قرار بگیرند که این داروها نیز باعث افزایش قند خون می‌شود، یادآور شد: بنابراین بیمارانی که این داروها را مصرف می‌کنند باید قندشان  توسط پزشک معالج کنترل شود.

رضایی خاطرنشان کرد: همچنین بعضی از داروهای خوراکی دیابت باید طی دوره بیماری براساس تشخیص پزشک قطع شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.