-
ویدئو / از علاقه به تمبر تا رؤیای تألیف دایرةالمعارف
تماشای با ذوق لوکوموتیوهایی که با ذغال سنگ کار میکردند، جمعآوری تمبرهای ورزشی، حضور در فوتبال، عادت به مطالعه، انجام کارهای پژوهشی ادبی تا چاپ چندین نسخه خطی، بخشی از خاطرات کودکی تاکنونِ محمدحسین حکمتفر، است؛ پژوهشگر اهل دزفول در استان خوزستان که حالا هم مجموعه دار است و هم رؤیای تدوین دایرةالمعارف بزرگ دزفول را در سر میپروراند.
-
ابراهیمیترکمان در مراسم امضای تفاهمنامه با مؤسسه اکو:
میراث جاده ابریشم به عنوان طرح مشترک کشورهای عضو اکو مورد توجه قرار گیرد
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری بین این سازمان و مؤسسه فرهنگی اکو، گفت: میراث جاده ابریشم به عنوان طرح مشترک کشورهای عضو اکو مورد توجه قرار گیرد.
-
شهرهای خلاق فرهنگ و هنر معرفی می شوند
۱۴۳ شهر در مرحله نهایی طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر ارزیابی و در نهایت شهرهای خلاق فرهنگ و هنر معرفی می شوند.
-
رادیو با شنوندگانش چند چند است؟
مردان بیشتر از زنان رادیو گوش میکنند
نتایج یک پژوهش درباره میزان مخاطبان رادیو در ایران حاکی از این است که با افزایش سن تمایل به شنیدن رادیو بیشتر می شود. همچنین در مجموع مردان بیشتر از زنان به رادیو گوش میکنند.
-
برنامه نشستهایِ علمی جشنواره اسباببازی «کانون»
شش نشستِ تخصصی در ششمین جشنواره ملی اسباببازی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با حضور متخصصان داخلی و خارجی برگزار میشود.
-
همه تلخ و شیرینهای یک اجلاسِ جهانی برای ایران
پانزدهمین اجلاس جهانی میراث ناملموس یونسکو، در حالی آذر امسال و به صورت مجازی برگزار شد که این بار کشورمان تلاش کرد فعالتر از سالهای قبل در این اجلاس شرکت کند و هر چند همهی آثار معرفی شدهاش به صورت مشترک با دیگر کشورها تهیه شده بودند، اما توانست در نیمی از پروندههای ارائه شدهاش که هر چهار عدد به صورت مشترک با کشورهای دیگر تهیه شده بودند، موفق بیرون بیاید.
-
تمدید مهلت ثبتنام «درخواست تسهیلات مرحله دوم کارا بخش فرهنگ»
مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از تمدید ثبتنام «درخواست تسهیلات مرحله دوم کارا بخش فرهنگ» خبر داد.
-
تو داد و دهش کن، فریدون تویی!
ابوالقاسم فردوسی به سادهترین و شیواترین زبان میگوید: «فریدون، آدم فرازمینی نبود. به سبب داد و دهش (عدالت و بخشش) از او به نیکی یاد میشود. تو هم داد و دهش داشته باش تا همچون فریدون شوی.»
-
نتایج پژوهشی درباره کتابخوانی منتشر شد
پژوهش «موج سوم پیماش سنجش وضعیت مصرف کالاهای فرهنگی در ایران» با موضوع کتاب و کتابخوانی توسط پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شد.
-
موفقیت کودکان ایرانی در جشنواره نقاشی ژاپن
پنج عضو مراکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از یازدهمین مسابقه بینالمللی نقاشی محیط زیست «کائو» کشور ژاپن در سال ۲۰۲۰ جایزه گرفتند.
-
واقعاً چرا در این شرایط عروسی میگیریم؟
گاهی به نظر میرسد این همهگیری پایانی ندارد، اما به خیلی چیزها پایان داده است از جمله به خوشیهای دستهجمعی بزرگ. استادیومهای دهها هزار نفره، مراسمهای چند هزار نفره و جشنهای عروسی چند صد نفره کمکم دارند از خاطرمان پاک میشوند. با وجود این، زندگی ادامه دارد. آدمها ازدواج میکنند و با شرایط عجیب و غریب دوران کرونا کنار میآیند.
-
راهکارهای یک پژوهشگر دینی برای جلوگیری از فیلتر شدن اینستاگرام
شاید یکی از جنجالیترین لایوهای اینستاگرامی چند سال گذشته تا امروز را بتوان گفتوگوی زندهی یک خانم بلاگر اینستاگرامی در خارج از کشور با نوجوان ۱۴ سالهای دانست که صحبتهایشان حول مسائل جنسی میچرخد و با دست به دست شدنِ آن ویدیو، واکنشهای زیادی از دیدگاههای مختلف مطرح شدند؛ ازجمله فیلترینگ اینستاگرام.
-
آغاز ثبت نام «تسهیلات مرحله دوم کارا بخش فرهنگ»
مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از آغاز ثبت نام «درخواست تسهیلات مرحله دوم کارا بخش فرهنگ» خبر داد.
-
رادیو ایسنا - قسمت یازدهم
پادکست / از اوج خاموشی تا خاموشی در اوج
با یازدهمین پادکست رادیو ایسنا، در نخستین ساعات سال ۲۰۲۱ میلادی در خدمت شما هستیم. سال ۲۰۲۰ را در حالی به پایان رساندهایم که در کنار غم از دست دادن هزاران نفر در هر روز بخاطر کرونا در جهان، ما ایرانیها در روزهای اخیر داغدار چند کوهنورد هم شدهایم و برای ما در خبرگزاری ایسنا این غم بخاطر از دست دادن یکی از همکاران سابق، دوچندان بود. در این پادکست، بعد از مروری بر وضعیت کرونا و واکسن کرونا در ایران، کمی هم راجع به این حادثه دلخراش، خاموشی معابر شهری در شبهای سرد زمستان و تشدید آلودگی هوا در کلانشهرها صحبت میکنیم.
-
عید میلادی ارمنیهای ایران چه شکلی است؟
چراغهایی که پشت پنجرهها روشن بودند، کمتر شدهاند و سایه درختهای کریسمس کمرنگتر از پارسال هستند. برخی از ارامنه منطقه نارمک میگویند کرونا، مسائل اقتصادی و از همه مهمتر جنگ قرهباغ باعث شده امسال کمتر کسی درخت کریسمس تزئین کند.
-
از سوی رایزنی فرهنگی ایران در ژاپن
نمایشگاه مجازی "شهید سلیمانی، چهره بینالمللی مبارزه با تروریسم" طراحی شد
به مناسبت اولین سالگرد شهادت سردار دلها، قهرمان ملی و چهره بینالمللی مبارزه با تروریسم، از سوی رایزنی فرهنگی ایران در ژاپن، نمایشگاه مجازی" شهید سلیمانی، چهره بینالمللی مبارزه با تروریسم" طراحی و در قالب گالریهای متنوع و مختلف ارائه شد.
-
فراخوان پویش «کودک، همدلی و کرونا» منتشر شد
دبیر پویش «کودک، همدلی و کرونا» گفت: کودکان و نوجوانان بیش از بزرگترها در طول ماههای گذشته از دوریها و جداییهای ایجادشده به واسطه کرونا آسیب دیدهاند؛ کسانی که همیشه سرشار از ایدههای ناب هستند، بنابراین برای فعال نگهداشتن آنها و جلب توجهشان به موضوعات هنری و ادبی این پویش آغاز به کار کرده است.
-
ویدئو / «موتوریار»، طرح پلیس بهجای جریمه موتورسواران متخلف
طرح «موتوریار» با هدف فرهنگسازی و مشارکت موتورسواران متخلف در جریان کنترل ترافیک، از هفته گذشته در ۱۰ نقطه تهران به صورت پایلوت و آزمایشی توسط پلیس راهور تهران بزرگ آغاز شد. این طرح به طور رسمی، از اوایل هفته جاری به ۶۰ نقطه از پایتخت افزایش پیدا کرده است. به گفته سردار محمدحسین حمیدی، رئیس پلیس راهور تهران بزرگ، این طرح قرار است در آینده در تمام تهران به صورت ۲۴ ساعته اجرا شود. در این طرح، یا طبق روال سابق موتورسیکلت متخلف توقیف و به پارکینگ منتقل میشود یا پلیس به راکب آن آرم پلیس داده و علامت «ایست» در اختیار وی قرار میدهد و برای ساعاتی در نقطهای مشخص به کنترل ترافیک کمک میکند.
-
ثبتنام کارگاههای مجازی کانون تهران
ثبتنام کارگاههای مجازی زمستان ۹۹ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان تهران آغاز شد.
-
حضور رایزنی فرهنگی سفارت ایران در ژاپن در نمایشگاه جهانی هنر توکیو ۲۰۲۱
نمایشگاه جهانی هنر توکیو ۲۰۲۱ با شرکت رایزنی فرهنگی ایران در ژاپن برگزار میشود.
-
برگزاری یادواره «جهان بیتو»
رییس فرهنگسرای ارسباران از برگزاری یادواره «جهان بیتو» همزمان با نخستین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس که روز جهانی مقاومت نیز نامگذاری شده، خبر داد.
-
جشنواره «فرفره» فراخوان داد
فراخوان اولین دوره جشنواره فرهنگیهنری «فرفره» که با محوریت موضوعی «کودکان و دوران کرونایی» در دو بخش هنری و ادبی برگزار میشود، منتشر شد.
-
انتشار فراخوان جشنواره ملی اسباببازی
دبیرخانه ششمین جشنواره ملی اسباببازی از تولیدکنندگان و طراحان عروسکهای ایرانی دعوت کرد تا جدیدترین تولیدات خود را برای داوری معرفی کنند.
-
رئیس جهاددانشگاهی فارس:
شهید سلیمانی عصاره تربیت اسلامی و انقلابی بود
رئیس جهاددانشگاهی فارس با بیان اینکه در دهه پنجم انقلاب نیاز به شناخت مکتب سلیمانی داریم گفت: اگر بخواهیم سردار سلیمانی را در یک جمله تعریف کنیم باید بگوییم که ایشان عصاره تربیت اسلامی و انقلابی بوده است.
-
هدیه ترکمنستانیها به رایزن فرهنگی سابق ایران
با پایانِ زمان ماموریت رایزن فرهنگی کشورمان در ترکمنستان، جوانانِ ترکمنستانی در آیینی از فعالیتهای «رضا خانیان» در این کشور تقدیر کردند.
-
رئیس شورای فرهنگ عمومی فارس:
شورای عالی قرآنی فارس به زودی ایجاد میشود
نماینده ولی فقیه و رئیس شورای فرهنگ عمومی استان فارس اعلام کرد که انشاءالله شورای عالی قرآنی فارس تشکیل و زمینه تحول جدی در فعالیتهای قرآنی فراهم میشود.
-
حاج محمد خراطی دار فانی را وداع گفت
استاد حاج محمد خراطی از مشاهیر و مفاخر شهرستان ساوه دار فانی را وداع گفت.
-
روایتی متفاوت از تهران و قصههایش برای روزهای کرونا و قرنطینه
«دومین فصل از قصههای تهران، با بداهه گردی در تهران و بیان داستانهای متفاوت از تهران، کوچه به کوچه تا پایان سال روایت میشود.»
-
موسسه هنرمندان پیشکسوت معدن طلاست/کرونا نمی تواند فرهنگ را تعطیل کند
رییس موسسه هنرمندان پیشکسوت معتقد است: موسسه هنرمندان پیشکسوت مانند معدن طلاست، این که چقدر بتوانیم از آن استخراج کنیم و در اختیار جامعه قرار دهیم به هنر مدیران بستگی دارد.
-
در نشست معاونت گردشگری و شورای فرهنگ عمومی مطرح شد
تهیه برنامه ارتقاء فرهنگ زیارت و گردشگری مذهبی
وزارت گردشگری و شورای فرهنگ عمومی برای نهادینه کردن فرهنگ گردشگری در بطن جامعه و تهیه برنامه ارتقاء فرهنگ زیارت و گردشگری مذهبی همکاری میکنند.
برای دسترسی به اخبار قدیمیتر، در منوی مربوطه سال و ماه را محدود کنید.