-
در گفتوگو با ایسنا اعلام شد
روزهای بلند درخانه ماندن را با نگاه به آسمان پرخبر آذرماه کوتاه کنید
در حالی که کشور در شرایط اعمال محدودیتها برای کاهش شیوع بیماری کووید ۱۹ است، آسمان آذرماه ماجراهای جالبی را برای ناظران زمینی تدارک دیده، به گونهای که علاوه بر وقوع خورشیدگرفتگی، ماه گرفتگی و بارش شهابی، زمینیان باید خود را برای میزبانی از بلندترین شب سال آماده کنند.
-
مدیر عامل صندوق اعتباری هنر:
بیمه کرونای هنرمندان در گرو تامین منابع مالی است
مدیر عامل صندوق اعتباری هنر با ارایه توضیحاتی درباره بیمه کرونا اعلام کرد که برای عضویت در صندوق اعتباری هنر، لازم نیست اشخاص عضو خانهها یا تشکلهای هنری خاصی باشند.
-
در شورای عالی انقلاب فرهنگی
اولین جلسه کمیسیون معین رسانه برگزار شد
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: رسانه جریان اجتماعی و فرهنگی شدن جامعه را رقم میزند و میتواند جامعه را با دادههای مختلف دچار تشویش و نگرانی و یا در مسیر امیدواری و پویایی حرکت دهد. در حوزه رسانه نیازمند قاعدهگذاریهای جدید هستیم؛ چراکه کدهای اخلاقی در این حوزه الزامآور نشده است.
-
هرچه علم بیشتر شود، رفاه و رضایت عمومی هم بیشتر میشود
استاد دانشگاه تهران درباره اهمیت فرهنگ علم و پژوهش در دانشگاه های کشور گفت: هرچه علم بیشتر شود، رفاه و رضایت عمومی هم بیشتر میشود
-
ناگفته های محمدعلی نجفی از دکتر شریعتی
حسینیه ارشاد که کافه و دانشگاه نبود که در آن بتوانی به آسانی از سینمای روز جهان بگویی، تئاتر به صحنه ببری و شعرهای فروغ و اخوان را دکلمه کنی، باید در آن دوره زندگی میکردی تا درک کنی گفتن این سخنان آسان است ولی انجام دادنش در یک محیط مذهبی و در برابر سنتهای جاافتاده، کارزاری است بزرگ.
-
«به ریش خود میخندد!»
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- داستانهایی از ضربالمثلها
-
در نشست جایگاه علم در خبرگزاریهای جهان مطرح شد
خانهتکانی اساسی در رسانهها با زلزله "هوش مصنوعی"
مدیر اداره اخبار علمی و دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با بیان این که «در چند سال آینده، زلزله عظیمی به نام هوش مصنوعی و مشتقات آن یک خانهتکانی اساسی را در رسانهها و خبرگزاریهای جهان به وجود میآورد»، گفت: امروزه در جایی نیست که ردپایی از هوش مصنوعی پیدا نکنید. از تلفنهای همراه تا بسیاری از لوازم خانگی هوشمند که وقتی به اینترنت اشیا متصل شوند شاهد انقلابی خواهیم بود که از انقلاب چهارم صنعتی بسیار بزرگتر خواهد بود؛ که البته این دگرگونی اکنون نیز ایجاد شده است.
-
در گفتوگو با ایسنا اعلام شد
۲۰ دستورالعمل برای پیشگیری از بروز کووید-۱۹/نحوه استفاده از تلفن همراه و خرید و حمل نان
استاد تمام دپارتمان ژنتیک پزشکی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری با تاکید بر توجه به پروتکلهای بهداشتی برای پیشگیری از بروز بیماری کرونا از تهیه ۲۰ دستورالعمل برای مقابله با این بیماری خبر داد و اعلام کرد: قبل از هر چیز و هنگام خروج از منزل حتما ماسک بزنیم.
-
فرهنگ، تحریف تاریخ و تولید انسان مصرفی
«به عنوان مصداقی از وضعیت ایجاد شده توسط صنعت فرهنگ میتوان به پدیده عشق و ازدواجی که در سرمایهداری و مدرنیته تولید و توسط نظام ایدئولوژیک صنعت فرهنگ تبلیغ و ترویج و به امری همهجا حاضر و به هنجار بدل شده، توجه کرد.»
-
کرونا نمایشگاه سالانه کودکان محک را هم مجازی کرد
«برگزاری اولین نمایشگاه مجازی از نقاشیهای کودکان مبتلا به سرطان» متناسب با شرایط روز جامعه برای روز جهانی کودک برنامهریزی شد که قهرمانان کوچک محک نیز در این اقدام مشارکت کردند.
-
در نشست انجمن ترویج علم مطرح شد
کرونا باعث به راه افتادن جریانی برای تولید دارو و واکسن در کشور شد
دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران با بیان اینکه «کووید-۱۹ باعث جهشی در تولید واکسن شد»، گفت: پلتفرمهایی در حوزه ساخت واکسن وجود داشت که تاکنون امتحان نشده بود و حالا مورد آزمون قرار گرفته است و در برخی موارد پاسخ مثبتی نیز به آن داده شده است. همهی شرکتها هر پتانسیلی که داشتند را بر روی هم گذاشتند تا به واکسن دست یابند. کرونا باعث شد در کشور ما نیز برای تولید دارو و واکسن جریانی به راه افتد. قاعدتا با دنیا فاصلهای داریم، اما کرونا با همهی بدیهایی که داشت، موتور محرکهای برای صنعت داروسازی ما شد.
-
در یک نشست عنوان شد
فهم ادبیات کودک به فهم کودکی وابسته است
یک پژوهشگر مطالعه کودکی ادبیات کودک را خردهنظامی ذیل نهاد کودکی میداند و معتقد است زمانی میتوانیم ادبیات کودک را بفهمیم که کودکی را فهمیده باشیم.
-
/به بهانه هفته ترویج علم/
آسیبهای روانشناسی شبهعلمی
یک روانشناس با اشاره به روی آوردن برخی روانشناسان به روانشناسی زرد گفت: با وجود تمام آسیبهایی که شبهعلم یا علم زرد به افراد وارد میکند، متاسفانه امروزه به دلایل مختلف برخی از افراد که حتی تحصیلات دانشگاهی روانشناسی دارند هم به شبهعلم روی آوردهاند و به جای استفاده از روشهای علمی مبتنی بر شواهد، از روشهای غیرعلمی و مبتنی بر "به چیزهای خوب فکر کن"، "دنیا در دستان توست" و مواردی مشابه استفاده میکنند. هر چند که این موضوع آسیبزننده است، اما ممکن است به دلیل ناآگاهی مردم، خطاهای شناختی و بسیاری از موارد دیگر، بازار علم زرد داغتر از روشهای علمی مبتنی بر شواهد باشد.
-
الگوی ایرانی ترویج علم در مسیر ابلاغ به دانشگاهها، دولت و مجلس متوقف شد!
در نشست انجمن ترویج علم مطرح شد که الگوی ایرانی ترویج علم که در قالب پژوهشی به سفارش سازمان برنامه انجام شده است، در مسیری که باید به دانشگاهها، مجلس و دولت ابلاغ میشد، متوقف شد.
-
/به بهانه هفته ترویج علم/
شبهعلم در روانشناسی چه میکند؟
یک روانشناس معتقد است در کشور ما بر سر این موضوع که علم و شبه علم چیست، توافق نظری وجود ندارد و در دانشگاههای ما آموزش مشخصی در خصوص این که یک روانشناس یا مشاور چگونه میتواند عمل کند وجود ندارد. به گفته وی، دورههای کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی یا دکترای روانشناسی سلامت قرار است فرد را برای پژوهش در زمینههای مختلف آماده کند. اما مقدار زمانی که در دوران دانشگاه به اخلاق حرفهای پرداخته میشود، به زحمت به ۳۰-۴۰ ساعت میرسد.
برای دسترسی به اخبار قدیمیتر، در منوی مربوطه سال و ماه را محدود کنید.