• یکشنبه / ۵ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۲:۰۱
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 99110503002
  • خبرنگار : 50041

افزایش ارزش افزوده دستاورد توسعه فرآوری گیاهان دارویی گیلان

افزایش ارزش افزوده دستاورد توسعه فرآوری گیاهان دارویی گیلان

ایسنا/گیلان مدیر صنایع تبدیلی وغذایی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: توسعه فرآوری گیاهان داوریی گیلان، موجب افزایش ارزش افزوده تولید این محصولات می‌شود.

قاسم جوادزاده در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه گیلان هشت کارخانه فرآوری انواع گیاهان دارویی، دمنوش ها و محصولات مشابه، با ظرفیت سالانه حدود ۳۵۰۰ تن فرآوری دارد، افزود : ۲۰ کارخانه دیگر هم با ظرفیت ۸۰۰۰ تن با پیشرفت فیزیکی بیش از ۴۰ درصد و سرمایه گذاری ۲۵۰ میلیارد تومان در دست ساخت است که یک تا دو سال دیگر به بهره‌برداری خواهند رسید.

وی افزود: براین اساس ظرفیت کارخانه های موجود در گیلان، کفاف فرآوری آلوئه وراهای تولیدی این استان را دارد و به هر میزان تولید افزایش یابد، ظرفیت فرآوری هم موجود است.

مدیر صنایع تبدیلی وغذایی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اهمیت فرآوری محصولات کشاورزی در دنیا ادامه داد: در صورت فرآوری گیاه آلوئه‌ورا، سود فروش آن در بازارهای داخلی و خارجی به مقدار قابل توجهی افزایش می‌یابد و نگهداری آن هم آسان‌تر خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه کارخانه‌های ترکیبی و تلفیقی که محصولات مختلف کشاورزی را فرآوری می‌کنند، از صرفه اقتصادی بالاتری برای صاحبان آن برخوردارند، تصریح کرد: گیلان از جمله استان‌های کشور است که ظرفیت‌های زیادی برای تولید و پرورش گیاهان دارویی در آن وجود دارد و کارخانه‌های فرآوری می‌تواند ارزش افزوده بالای این محصولات را به بهره‌برداران آن را برگرداند.

جوادزاده ادامه داد: کارخانه‌های فرآوری گیاهان به طور معمول قابلیت فرآوری گیاهانی چون آلوئه‌ورا را هم دارد، گفت: شهرستان‌های رودسر، رشت، رودبار بیشترین کارخانه‌های فرآوری را در گیلان دارند.

وی با بیان اینکه کشورهای حاشیه خزر از مشترهای مهم گیاهان دارویی گیلان محسوب می‌شوند، گفت: مدرن و شیک بودن بسته‌بندی‌های گیاهان دارویی موجب می‌شود که امکان صادرات گیاهان دارویی بیشتر شود.   

انتهای پیام